تکنیکهای کاربردی پرپشت شدن ابرو و مژه
پرپشت شدن ابرو و مژه، تاثیر زیادی در جذابیت ظاهر صورت و بخصوص گیرایی چشمها دارد. علاوه بر این، فاکتور مهمی در زیبایی و بی نقص شدن آرایش صورت است. اما ارزش وجود ابرو و مژه از نظر پزشکی فراتر از زیبایی است. محافظت از چشمها در برابر عواملی که میتواند باعث آسیب به چشم شوند، یکی از موارد اهمیت وجود مژههاست. مژهها رشد میکنند، میریزند و هر شش تا 10 هفته یکبار به طور طبیعی جای خود را به مژههای دیگر میدهند (دقیقاً مانند موهای سر).
از دست دادن روزانه بین یک تا پنج مژه طبیعی است. گاهی اوقات، از بین رفتن سریع مژه (معروف به ماداروز) میتواند نشانهای از یک مشکل اساسی سلامتی در چشم یا در قسمت دیگری از بدن باشد. ریزش موی ابرو، که نام پزشکی آن هیپوتریشوز ابرو یا ماداروز ابرو است شرایطی است که منجر به کم پشتی ابرو یا ایجاد لکههای فاقد مو در ابرو میشود. به طور معمول، ریزش موی ابرو جدی نیست. اما دلایل گوناگونی دارد که میتوان به درمان آن پرداخت.
این مطلب داروپلاس را دنبال کنید تا روشهای پرپشت شدن ابرو و مژه با بهترین روغن گیاهی تقویتکننده مژه و ابرو و دلایل ریزش مژه و ابرو راه جلوگیری از کمپشتی آنها را بدانید.
در این مطلب می خوانیم
- علل ریزش مژه و ابرو
- بهترین روغن گیاهی پرپشت شدن ابرو و مژه
- خواص روغن کرچک برای مژه و ابرو
- روغن سیاه دانه برای مژه
- روغن بادام تلخ برای مژه
- روغن فندق برای مژه و ابرو
- خواص روغن نارگیل برای مژه
- پرپشت شدن ابرو و مژه با وازلین
- تاثیر روغن زیتون بر تقویت مژه و ابرو
- فواید روغن رزماری برای مژه و ابرو
- روش درمان خانگی تقویت مژه و ابرو
- خواص ویتامین E بر مژه و ابرو
- تخم مرغ تقویت کننده مژه و ابرو
- کاهش استرس
- کمتر مالیدن چشم و پلکها
- عدم استفاده از اکستنشن مژه
- استفاده از لوازم آرایش گیاهی و ارگانیک
- سوالات رایج
علل ریزش مژه و ابرو
کمپشتی و ریزش ابرو و مژه ممکن است علل مختلفی داشته باشد که ناشی از عوامل مختلفی باشند. در این بخش به برخی از علل ریزش مژه و ابرو اشاره شده است.
- جذام: یک عفونت باکتریایی است که بر روی پوست، چشمها، بینی و اعصاب تأثیر گذاشته و باعث ریزش مو در این نواحی میشود.
- بلفاریت: التهابی است که روی پلکها تأثیر میگذارد و میتواند مژهها را تحت تأثیر قرار دهد.
- ضربه: ضربه به مژهها و ابروها باعث ریزش آنها میشود.
- تریکوتیلومانیا: نوعی بیماری روانی است که فرد اقدام به کشیدن و کندن مژهها، ابروها و موی سر خود میکند.
- عفونتها: عفونتهای ویروسی، باکتریایی و قارچی
- درمانهای پزشکی: روشهای درمانی خاصی مانند شیمی درمانی، رادیوتراپی و لیزر
- داروها: داروهاییمانند تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس)، رتینوئیدها، آندروژنها، ضدتشنج و ضد انعقاد خون
- کمبودهای تغذیه ای: مانند کمبود روی، آهن یا بیوتین
- شرایط ژنتیکی: برخی از شرایط ژنتیکی مانند سندرم اهلر دانلوس، اریترودرمی، کریپتوفتالموس و دیسپلازی اکتودرمال
- سرطان پوست: در بعضی موارد، ماداروز از علائم سرطان پوست بدخیم است.
- سایر بیماریها و شرایط: برخی از بیماریهای خود ایمنی مانند آلوپسی آره آتا و لوپوسرایتماتوز دیسکوئید و بیماریهای دیگری نظیر پسوریازیس، آکنه روزاسه، کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، اسکلرودرمی و درماتیت آتوپیک
بهترین روغن گیاهی پرپشت شدن ابرو و مژه
یکی از راههای بسیار موثر برای بازگرداندن تارهای ابرو و مژه از دست رفته و پرپشت کردن آنها، استفاده از روغنهای گیاهی است. اما این سوال پیش میآید که از میان انبوهی از روغنهای گیاهی متنوع در بازار، کدامیک برای پر کردن ابرو و مژه مناسب است. در ادامه به معرفی و بررسی این روغنها خواهیم پرداخت:
خواص روغن کرچک برای مژه و ابرو
این روغن گیاهی، سرشار از مواد مغذی همچون پروتئین، مواد معدنی و اسیدهای چربی مثل اولئیک، لینولئیک، استریک و پالمیتیک ریکنولئیک اسید برای رشد مجدد موهای مژه و ابرو میباشد. علاوه بر این، خواص ضدباکتری و ضدقارچی آن به رفع عفونتهای مژه، کمک شایانی میکند.
ویتامین E موجود در روغن کرچک، یک آنتیاکسیدان قوی برای تقویت مژه و ابرو، جلوگیری از ریزش آنها و به حداقل رساندن آسیب به فولیکول مو است. وجود اسید ریسینولیک که نوعی امگا 9 است نیز موجب ضخیم شدن تارهای مو و کمک به رشد آنها میشود.
روغن سیاه دانه برای مژه
روغن سیاه دانه، سرشار از تعدادی از مواد مغذی و ویتامینهای ارزشمند از جمله پروتئین، روی، کلسیم و غیره است که تاثیر بسزایی در جلوگیری از ریزش مژه و رویش مجدد آن دارد. علاوه بر این، اسیدهای چرب ضروری موجود در آن، به تقویت فولیکولهای مو کمک شایانی میکند.
روغن بادام تلخ برای مژه
روغن بادام تلخ، سرشار از ویتامین B-7 یا بیوتین است، بنابراین تاثیر فوقالعادهای در رویش مجدد مژهها، ضخیمتر کردن و جلوگیری از ریزش آنها دارد. همچنین خاصیت ضدباکتری و قارچکش آن در پاکسازی فولیکولهای مژه موثر است. از روغن بادام تلخ میتوان به عنوان بهترین داروی تقویتکننده مژه نام برد.
روغن فندق برای مژه و ابرو
روغن فندق مملو از اسیدهای چرب، پروتئینها و ویتامینها است. این ترکیبات، موجب تغذیه فولیکولهای مژه و رویش مجدد آنها میشود. علاوه بر این، وجود آنتیاکسیدان در روغن فندق، با تقویت پیاز موی مژه، از ریزش تارهای مژه جلوگیری میکند.
خواص روغن نارگیل برای مژه
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد روغن نارگیل میتواند از مژهها در برابر صدمات ناشی از شستشو یا لوازم آرایشی همچون ریمل محافظت کند. روغن نارگیل، حاوی اسیدهای چرب (به طور عمده اسید لوریک) است که باعث شده تا به راحتی جذب ساقه مو شود.
اسیدهای چرب با زنجیره متوسط، مانند اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، دارای خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی هستند که میتوانند از مژه در برابر عفونت محافظت کنند. اسید لوریک بیشترین فعالیت ضدباکتری را در بین تمام اسیدهای چرب با زنجیره متوسط دارد. بنابراین مالیدن روغن نارگیل به مژهها و پوست اطراف آنها میتواند چشمهای شما را در برابر عفونتهای پوستی از جمله فولیکولیت و التهاب غدههای مو محافظت کند. علاوه بر این روغن نارگیل قادر است از مژهها در برابر آسیب و از دست دان پروتئین محافظت کند. همچنین در ضخیم و پرتر شدن مژهها نیز تاثیر بسزایی دارد.
پرپشت شدن ابرو و مژه با وازلین
وازلین از روغن معدنی و موم (با نام مستعار ژل نفتی) ساخته شده است. این مواد میتوانند به آبرسانی ساقه مو کمک کرده و باعث شوند تا موهای مرطوب، رشد موثرتری داشته باشند. علاوه بر این، با حالتدهی ابروها به کمک وازلین، بر روی هر رشته از تار مو، یک لایه پوشیده میشود که باعث ضخیمتر به نظر رسیدن تارهای ابرو خواهد شد.
تاثیر روغن زیتون بر تقویت مژه و ابرو
روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب از جمله اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید پالمیتیک است. اسیدهای چرب دارای خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی هستند و از آنها برای رشد مو در سراسر جهان استفاده میشود. این اسیدهای چرب، فولیکولهای موی مژه و ابرو را تقویت و سپس ترغیب به رویش مجدد موها میکند. روغن زیتون علاوه بر ضخیم و پر شدن مژهها میتواند به عنوان پاککننده آرایش چشم نیز استفاده شود.
فواید روغن رزماری برای مژه و ابرو
روغن رزوماری، با افزایش گردش خون در رگهای اطراف موضع استعمال، باعث تقویت فولیکولهای مو و کمک به رویش مجدد مو در این نواحی میشود. این روغن گیاهی که با نام اکلیل کوهی نیز شناخته میشود، دارای بوی تند، گرم و نافذی میباشد و تاثیرات شگفتانگیزی بر رویش مژه و ابرو دارد.
روش درمان خانگی تقویت مژه و ابرو
علاوه بر مصرف روغنهای گیاهی که بالاتر ذکر شد، برخی راهکارها نیز میتوانند به پرپشتتر شدن مژه و ابرو کمک کنند. در ادامه به بررسی برخی از این راهکارها خواهیم پرداخت:
خواص ویتامین E بر مژه و ابرو
ویتامین E یک ماده مغذی است که غنی از آنتیاکسیدان میباشد. روغن ویتامین E نوعی روغن موضعی ویتامین E است که از میوهها و سبزیجات غنی از ویتامین مانند آووکادو، بادام و سیب زمینی شیرین به دست میآید. روغن ویتامین E، کلیه مواد مغذی و ضداکسیدان لازم برای رشد، ضخیمتر و تیره شدن موهای ابرو و مژه را فراهم میکند. علاوه بر این، ریشه مو را تقویت کرده و حالت میبخشد.
تخم مرغ تقویت کننده مژه و ابرو
همه ما میدانیم که تخم مرغ سرشار از پروتئین (که عنصر سازنده سلولهایی از جمله مژهها و موها)، بیوتین و ویتامینهای گروه B میباشد. مژههای ما از کراتین تشکیل شده که نوعی پروتئین است. خوردن غذاهای غنی از پروتئین مقدار مورد نیاز اسیدهای آمینه را تأمین، تولید کراتین را تقویت و رشد مژهها را افزایش میدهد.
کاهش استرس
استرس میتواند منجر به ریزش مژه و ابروی شما شود. در واقع، استرس از دو طریق منجر به بروز این ریزش میشود؛ اولین حالت آن، نوعی اختلال روانشناختی است که فرد در حالت تنش و اظطراب تمایل دارد مژههای خود را بیرون بیاورد که به آن تریکوتیلومانیا گفته میشود.
از طرف دیگر، مژهها و ابروها دقیقاً شبیه موهای ما هستند. ریزش مو زمانی اتفاق میافتد که از کمبود ویتامین رنج میبریم. در حالت استرس نیز شما دقیقاً دچار کمبود ویتامین و همچنین تغییر در متابولیسم و میزان کورتیزول در بدن میشوید. این وضعیت در نهایت موجب ریزش موهای سر، مژه و ابروها میشود. بنابراین کاهش استرس نقش بسزایی در جلوگیری از ریزش مو دارد.
کمتر مالیدن چشم و پلکها
مالیدن پلک و چشمها در فصل حساسیت یا برای پاک کردن آرایش میتواند موجب سست شدن مژهها و ریزش آنها شود. برای جلوگیری از این مشکل، از پاککننده ملایم و در عین حال موثر آرایش چشم، برای پاکسازی ناحیه ظریف چشم خود استفاده کنید. علاوه بر این مالیدن چشم میتواند موجب انتقال آلودگی و بروز عفونت و در نهایت ریزش مژهها شود. بنابراین از مالیدن چشمها خودداری کنید. توجه کنید که برای مصرف موضعی روغنها بر روی مژه، باید قبل از این کار دستهای خود را بشویید.
عدم استفاده از اکستنشن مژه
در اکستنشن مژه به دلیل استفاده از چسبهای سنگین و کشیده شدن مژههای طبیعی به هنگام خارج کردن اکستنشن، ریزش مژه اتفاق میافتد. همچنین استفاده از مواد نامرغوب و حرفهای نبودن در انجام اکستنشن نیز ممکن است با انتقال آلودگیها، موجب بروز عفونت و ریزش مژه شود. بنابراین برای جلوگیری از ضعیف شدن مژهها و ریزش آنها، از اکستنشن مژه خودداری کنید.
استفاده از لوازم آرایش گیاهی و ارگانیک
در برخی موارد، دلیل ریزش مژهها، مواد شیمیایی موجود در محصولات آرایشی مختلفی است که در اطراف چشم استفاده میشود، از جمله این لوازم آرایشی سایه چشم، خط چشم، ریمل مژه، پرایمر مژه و غیره است. علاوه بر این رایحههای ساختگی موجود در این لوازمهای آرایشی میتواند موجب بروز حساسیت و در نهایت مالش و ریزش مژهها شود.
بنابراین استفاده از لوازم آرایشی گیاهی که در آن از لوازم آرایشی ارگانیک و گیاهی و روغنهای طبیعی استفاده شده نه تنها هیچ ضرری برای مژهها ندارد بلکه به تغذیه فولیکولهای مژه و تقویت رشد آن ها نیز کمک میکند.
سوالات رایج
سرم سریتا، بهترین محلول تقویت و رشد مژه و پرپشتکننده ابرو است. این سرم، با به بکارگیری فرمولاسیونی کارآمد، از طریق تقویت فولیکولهای مژه و ابرو، موجب افزایش رشد، ضخامت و حجم مژهها و ابروها میشود. ترکیبات تخصصی موجود در این سرم، علاوه بر پرپشت شدن موهای مژه و ابرو، به افزایش استحکام آنها نیز کمک میکند. خشکی و شکنندگی مژه و ابرو یکی از دلایل ریزش آنها است که این سرم، با رطوبترسانی به آنها، از این مسئله جلوگیری میکند.
در واقع، بزرگترین علت نازک شدن مژه ها مربوط به افزایش سن است. افزایش سن، توانایی پوست در حفظ رطوبت را کاهش میدهد و منجر به عدم تعادل هورمونی میشود. وقتی هورمونهای خاصی کاهش مییابد، میتواند باعث کاهش تحریک فولیکول شده و رشد موهای جدید از جمله مژهها را کند میکند. کند شدن رشد مژه و ضعف فولیکولها، موجب نازک شدن مژهها میشود.
برای ضخیمتر شدن مژه ها باید فولیکولهای آنها به خوبی تغذیه و تقویت شوند. برای این کار، ماساژ روغن گیاهی، پیشنهاد خوبی است. روغنهای گیاهی مغذی برای مژه که بالاتر به آنها اشاره شد میتوانند علاوه بر تغذیه فولیکولها، با ایجاد یک لایه بر روی مژه، باعث ضخیمتر شدن آن شوند.
از طریق راهکارهای زیر میتوان رشد مژهها را افزایش داد:
شانه زدن مژهها
روغن زدن به مژهها
وازلین زدن به مژهها
تغذیه سالم
مصرف موضعی چای سبز
آلوئه ورا
ماساژ دادن پلکها
ماسک تخم مرغ
پاکسازی آرایش چشم قبل از خواب