معرفی روش های ساده درمان ترک پا در منزل

به این نوشته امتیاز دهید

ترک پاشنه پا که به آن شکاف پاشنه نیز گفته می‌شود یک بیماری شایع کف پا است که باعث بروز ناراحتی یا حتی درد در ناحیه پا می‌شود. ترک‌های پا در اثر خشکی پوست ایجاد می‌شوند و با پوست ضخیم، گاهی پینه‌های زرد یا قهوه‌ای اطراف لبه پاشنه همراه هستند. غالبا تنها مشکل ترک پا ظاهر بدی است که به همراه دارد. با این حال در برخی موارد، در صورت آلودگی، ممکن است ترک‌ها خطرات و مشکلاتی را به همراه داشته باشد. اگر ترک‌های پاشنه عمیق باشد می‌تواند دردناک باشد و فرد هنگام ایستادن و راه رفتن در ناحیه پا درد شدیدی احساس کند و گاهی با خونریزی همراه باشد. اگر افراد بیش‌ از چند روز احساس درد، قرمزی، تورم یا درد شدید در هر ناحیه از پا داشته باشند باید به پزشک مراجعه کنند. و اما اگر مایلید درباره‌ی راه‌های درمان ترک پا در منزل اطلاعات جامع و کاربردی کسب کنید تا انتهای این مطلب با داروخانه آنلاین داروپلاس همراه شوید.

علت بروز ترک کف پا

اگر پای شما دائماً در کفش یا جوراب در فضای بسته است، ممکن است به دلیل اصطکاک راه رفتن و دویدن و همچنین کمبود رطوبت و خشکی، در ناحیه پا ترک ایجاد شود. اگر به‌ طور مرتب از پا مراقبت و نگهداری، لایه‌برداری و اسکراب نکنید ترک پا ایجاد می‌شود. ایجاد پوست مرده یا شل روی پاها شروعی برای درمان خشکی و ترک‌های ناحیه پا که شما در لایه‌برداری طبیعی و از بین بردن سلول‌های مرده پوست ایجاد می‌کنید.

ترک کف پا
ایجاد خشکی در کف پاها به نفوذ گرپ و غبار منجر شده و باعث ایجاد ترک پا میشود.

آیا درمان ترک پاشنه پا ممکن است؟

درمان ترک پا و جلوگیری از آن کار دشواری نیست و می‌توان با روش‌های ساده و تکرار آن در دراز مدت به بهبودی دست یافت و مشکل ترک پا را برطرف کرد. برای درمان ترک پا راه‌های ساده‌ای وجود دارد از جمله لایه‌برداری، مرطوب نگه داشتن ناحیه ترک خورده، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و نرم‌کننده‌هایی عمیق پوستی با پایه گیاهی استفاده کرد.

در موارد خفیف ترک خوردگی پاشنه پا، مرطوب کردن پا دو یا سه بار در روز ممکن است مشکل را برطرف کند. ماساژ آرام هر پینه با سنگ پا و استفاده از مرطوب‌کننده نیز می‌تواند کارساز باشد. با این حال باید مراقب باشید بیش‌ از حد از سنگ پا استفاده نکنید که باعث بدتر شدن پاشنه‌های ترک خورده می‌شود.

همچنین برای مرطوب نگه داشتن دست‌ها و جلوگیری از خشکی پوست دست نیز می‌توانید به صورت مداوم در طول شبانه‌روز از انواع مرطوب‌کننده‌های انواع پوست استفاده نمایید.

درمان ترک پا با وازلین

یکی از روش‌های درمان خانگی ترک پا مرطوب کردن روزانه پوست و استفاده از لوسیون‌هایی حاوی گلیسیرین و وازلین هستند. گلیسیرین باعث آبرسانی و مرطوب کردن لایه‌های پوست می‌شود. برای کمک به محافظت از انگشتان پا و کاهش اصطکاک و مالش هنگام راه رفتن، ژل وازلین را روی نواحی خشک بمالید تا انگشتان به هم نچسبند و فضای مناسب برای بروز قارچ‌های پوستی را ایجاد نکنند. از وازلین می‌توان به عنوان یک روش درمانی سریع و فوری برای پاشنه پا خشک و ترک خورده استفاده کرد زیرا به ایجاد یک لایه مانع از خشکی سطح پوست شده و در این صورت رطوبت را در پوست شما حفظ می‌کند.

درمان ترک پا با جوش شیرین

جوش شیرین یک روش درمانی محبوب در خانه برای از بین بردن پوست مرده از کف پا است. اما برخی متخصصان پوست هشدار می‌دهند که جوش شیرین می‌تواند تحریک‌کننده باشد، باعث قرمزی شود و پوست را بیشتر خشک کند. زیرا ممکن است تعادل PH طبیعی پوست را مختل کند. اگر حساسیت پوستی دارید از جوش شیرین روی پاها استفاده نکنید و پیش از مصرف از پزشک متخصص مشاوره بگیرید.

حال اگر تصمیم دارید از جوش شیرین استفاده کنید، فقط به مقدار کم (2-3 قاشق غذاخوری) در حمام با آب گرم به مدت 10 الی 20 دقیقه استفاده کنید. پس از خیس خوردن پاها، به آرامی از سنگ پا یا برس پا از بالا به پایین ماساژ دهید و برای از بین بردن پوست مرده از این روش استفاده کنید. سپس مقدار زیادی مرطوب‌کننده روی پوست لایه‌برداری شده استفاده کنید. اگر هنگام خیساندن پاها دچار قرمزی یا تحریک شدید، بلافصله پاها را از محلول خارج کنید.

لایه برداری کف پا با پارافین تراپی

بسیاری از سالن‌های آرایشی که ناخن کار هستند موم پارافین را به عنوان افزودنی برای پدیکور استفاده می‌کنند. موم پارافین یک موم نرم است که در دمای متوسط حدود 125 درجه فارنهایت (51 درجه سانتیگراد) ذوب می‌شود. موم نباید آنقدر گرم باشد که پوست شما را بسوزاند یا تحریک کند. همچنین شما می‌توانید با استفاده از حمام موم پارافین به درمان ترک پا بپردازید یا می‌توانید موم را در ظرفی منتقل کرده و پاهای خود را در آن نگه دارید. در طول درمان موم پارافین، پاها را چندین بار در موم فرو می‌کنید. بعداز اینکه چندین لایه موم زده شد، سپس پاها را با پلاستیک بپوشانید. اجازه دهید موم سفت شود و در انتها موم را از کف پا جدا کنید. هرگونه پوست مرده روی پاها همراه با موم از بین می‌رود. پس از آن کف پا لایه پوست تازه و لطیفی ایجاد خواهد شد. توجه داشته باشید در صورتی که هر یک از علائم زیر را در خو مشاهده کردید استفاده از پارافین را فراموش کنید.

  • اگر گردش خون ضعیفی دارید.
  • اگر در ناحیه پاهای خود زخم باز دارید.
  • اگر به بیماری نوروپاتی دیابتی مبتلا هستید.

هشدار: اگر در خانه از پارافین استفاده می‌کنید بسیار محتاط باشید و درجه حرارت موم را با یک دماسنج کنترل کنید.

پارافین تراپی
پارافین تراپی به لایه برداری و لطافت پوست کف پا کمک میکند.

استفاده از تشت آب

پوست اطراف پاشنه‌های ترک خورده اغلب ضخیم‌تر و خشک‌تر از بقیه پوست شما است. هنگامی که پوست خشک شده و به آن فشار وارد می‌شود این پوست تمایل به شکافتن دارد. خیساندن و مرطوب کردن پاها می‌تواند در بهبود این مشکل کمک کند. برای استفاده از این روش به صورت زیر عمل کنید:

  • پاها را تا 20 دقیقه در آب ولرم و صابون نگه دارید.
  • برای از بین بردن پوست سفت و ضخیم از اسکرابر پا یا سنگ پوکه (سنگ پا) استفاده کنید.
  • پاهای خود را به آرامی خشک کنید.
  • از مرطوب‌کننده پاشنه یا مرطوب‌کننده غلیظ در ناحیه آسیب دیده استفاده کنید.
  • روی پاهایتان وازلین بمالید تا رطوبت را در پوست حفظ کند.
  • جوراب بپوشید تا از پخش شدن چربی در اطراف جلوگیری شود.

گلیسیرین و آبلیمو برای ترک پا

اسیدیته موجود در لیمو ممکن است به از بین بردن سلول‌های مرده پوست از پاها کمک کند. با این حال، به‌طور مشابه جوش شیرین، استفاده از گلیسیرین و آب لیمو روی پاها ممکن است در تعادل PH طبیعی پوست تداخل ایجاد کرده و منجر به خشکی بیشتر و پوست مرده شود. اگر هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید استفاده از آب لیمو برای درمان ترک پا را به شما توصیه نمی‌کنیم:

  • هرگونه بریدگی یا زخم باز روی پا داشته باشید.
  • هرگونه قرمزی و تحریک در ناحیه پا

قبل از استفاده از آب لیمو، برای آسودگی در انجام این روش با متخصص غدد یا متخصص پوست مشورت کنید. در صورتی که تصمیم دارید از روش درمان ترک پا با آب لیمو استفاده کنید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

  • پاها را ابتدا با آب گرم آماده کنید.
  • از آب یک عدد لیمو تازه استفاده کنید، همچنین می‌توانید تکه‌هایی از پوست لیمو را نیز در آب بگذارید.
  • پاها را تا 15 دقیقه خیس کنید.
  • با استفاده از برس مخصوص پا پوست‌های مرده را از بین ببرید.
  • پاها را کاملا بشویید و خشک کنید.
  • در انتها از مرطوب‌کننده و یا روغن نارگیل برای نرم کردن پاها استفاده کنید.
گلیسیرین و آبلیمو برای ترک پا
از محلول گلیسیرین و آب لیمو ری زخم کف پا استفاده نکنید.

درمان خانگی ترک پا با عسل

عسل ممکن است به عنوان یک درمان طبیعی برای ترک خوردن پاشنه پا عمل کند. با توجه به تحقیقات به عمل آمده در سال 2012 نتایج نشان می‌دهد که عسل دارای خواص ضدمیکروبی و ضدباکتری است و می‌تواند به بهبود و پاکسازی زخم‌ها کمک کند و پوست را مرطوب کند. بعد از خیساندن می‌توانید از عسل به عنوان اسکراب پا استفاده کنید یا آن را یک شب به عنوان ماسک پا استفاده کنید. پس از چند دوره استفاده از عسل به وضوح مشاهده خواهید کرد که ترک پا کاملا رفع شده و پوستی لطیف و جوان خواهید داشت.

ماسک موز رسیده

پوست موز زرد سرشار از مواد آلی است. پوست موز می‌تواند به‌ عنوان یکی از روش‌های بهبود ترک پا مورد استفاده قرار بگیرد. اگر ترک‌هایی در ناحیه کف پای شما وجود داشته باشد می‌توانید از پوست موز برای درمان آن استفاده کنید. برای انجام این کار کافیست تا پوست موز را برای چند دقیقه روی ناحیه ترک خورده ماساژ دهید و تاثیر فوق‌العاده آن را ببینید.

بهترین کرم ترک پا

استفاده از کرم‌های نرم‌کننده و مرطوب‌کننده برای رفع خشکی پا راهکار مناسبی است. برای استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده برندهای متعددی در بازار وجود دارند که با توجه به نیاز و سلیقه خود می‌توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. کرم‌های مرطوب‌کننده برای رفع ترک پا مانند کرم مرطوب‌کننده سینره، کرم مرطوب کننده شی باتر ویت یو و … مواردی هستند که برای رفع خشکی پوست توصیه می‌شود حتما امتحان کنید.

استفاده از کرم ترک پا
بهتر است برای رفع ترک کف پا از بهترین کرم ترک پا استفاده کنید.

آلوئه ورا مرطوب کننده کف پا

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2003 انجام شده است، ژل آلوئه‌ورا می‌تواند به تسکین پوست خشک کمک کند. افرادی که دارای پوست دست خشک هستند می‌تواند از ژل آلوئه ورا استفاده کند و ناحیه آسیب دیده را با جوراب یا دستکش بپوشاند. افراد ممکن است ترجیح دهند این کار را قبل از خواب انجام دهند و ژل را تمام شب بر روی ناحیه مورد نظر باقی بگذارند. این کار دوره درمان را کاهش داده و به سرعت به نتیجه مطلب می‌رساند.

ماساژ روغن گیاهی برای درمان قطعی ترک پا

راه‌های زیادی برای درمان خانگی ترک پا وجود دارند. بیشتر مواد بر روی مرطوب کردن و لطافت پوست تمرکز دارند. این موارد شامل استفاده از روغن‌های گیاهی نیز می‌شود. استفاده از روغن‌هایی مانند زیتون، نارگیل، کرچک و … می‌تواند در درمان ترک پا در منزل کمک‌کننده باشد. در ادامه کاربرد چند مورد از این روغن‌ها در از بین بردن ترک پا معرفی شده است.

ماساژ کف پا با روغن
استفاده از روغن برای کف پا به نرم کنندگی و لطافت کف پا کمک میکند و از بروز زخم های عمیق کف پا جلوگیری میکند.

ماساژ روغن نارگیل برای درمان ترک پا

روغن نارگیل اغلب برای خشکی پوست، اگزما و پسوریازیس توصیه می‌شود. این می‌تواند به پوست شما در حفظ رطوبت کمک کند. استفاده از روغن نارگیل بعد از خیساندن پا نیز می‌تواند گزینه خوبی باشد. در صورتی که مستعد خونریزی یا عفونت باشد خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی روغن نارگیل می‌تواند کمک‌کننده باشد.

درمان ترک پا با روغن زیتون

روغن زیتون به عنوان یک کمک‌کننده عمیق برای پوست عمل می‌کند. پس از اسکراب پوست، روغن زیتون را در قسمت پاشنه خود ماساژ دهید و سپس با کیسه پلاستیکی دور پاهای خود را بپیچید تا رطوبت را در پوست حفظ کند. بعد از پایان کار نتیجه فوق‌العاده آن را خواهید دید.

رفع ترک کف پا روغن کرچک

روغن کرچک یک محلول قوی برای از بین بردن ترک‌های پاشنه است. روغن دانه کرچک حاوی اسیدهای چرب ضروری است که به عنوان چربی‌های اشباع نشده منفرد در نظر گرفته می‌شود. چربی‌های اشباع نشده تقریبا در تمام محصولات زیبایی استفاده می‌شوند زیرا به حفظ سطح مشخصی از رطوبت در پوست کمک کرده و پوست را نرم می‌کند.

سوالات رایج

در این بخش به برخی سوالات کاربران داروپلاس درباره رفع ترک پا در منزل پاسخ داده شده است. چنانچه شما نیز سوالی درباره روش های معرفی شده دارید، و یا روش درمانی جهت معرفی به دیگر کاربران داروپلاس دارید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

علت ترک خوردن کف پای کودک چیست؟

به‌ طور معمول علت اصلی ترک خوردن کف پای کودکان پوشیدن جوراب‌های مرطوب (یا عرق کرده) است و اغلب شناگران نیز با این مشکل مواجه هستند و به آن درماتیت کفش ورزشی می‌گویند که نوعی آلرژی به کفش محسوب می‌شود.  با این حال بیشتر اوقات، ترک‌هایی روی پاشنه پا و انگشتان بزرگ پا ایجاد می‌شود. معمولا ترک‌ها، عمیق و بسیار دردناک هستند و حتی می‌توانند خونریزی کنند. 

ترک پا در کودکان را چطور درمان کنیم؟

معمولا ترک خوردگی و خشکی پا در خانه قابل درمان است. در اینجا چند توصیه‌ی مراقبتی ارائه شده است که به درمان ترک پا کمک می‌کند. ترک‌ها را به‌ طور مداوم با کرم ترک پا مرطوب کنید و آن را بپوشانید. شما باید 3 بار در روز این کرم را روی ترک‌های کف پا بمالید. ترک‌ها در معرض هوا سریعتر بهبود می‌یابند.
اگر ترک پا خفیف به نظر می‌رسد، شما می‌توانید از یک پماد آنتی‌بیوتیک مانند پلی‌ساپورین (Polysporin) استفاده کنید. پلی‌ساپورین از عفونت پیشگیری و همچنین در بهبودی سریع کمک می‌کند. شما باید آن را 3 بار در روز روی ترک ها قرار دهید.
اگر ترک پا عمیق باشد، معمولاً با پماد بهبود نمی‌یابد. شما باید از بانداژ پوست مایع استفاده کنید که ترک را کاملاً مهر و موم می‌کند. 

جوراب مخصوص ترک پا چیست؟

معمولا جوراب‌های ضدترک پا از جنس سیلیکون و حاوی مرطوب‌کننده یا لوسیون است که برای آبرسانی به پوست طراحی شده است. این جوراب‌ها با نرم کردن پاهای خشک و خشن سرعت بهبودی ترک پاها را افزایش می‌دهند. 

ممکنه دوست داشته باشی
2 نظر
  1. مهرناز نوشت

    مطلب مفید و کاربردی بود. فقط من شنیدم وازلین باعث تیره شدن پوست میشه. این درسته و منبع علمی داره؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. پشتیبانی داروخانه نوشت

      با سلام و درود شما میتونید از کرم های حاوی گلیسیرین و وازلین برای ترک پا استفاده کنید و هیچگونه تیرگی در اون نواحی پدیدار نمی شود.

برامون نظرتو بنویس

آدرس ایمیلت پیش ما جاش محفوظه