موثرترین داروی گیاهی برای درمان افسردگی چیست؟
افسردگی یکی از شرایط روحی موثر بر احساسات، رفتار، خلق و خو و حتی وضعیت جسمی افراد است که موجب غم و اندوه موقت یا دائمی خواهد شد. عوامل مختلفی به ایجاد افسردگی منجر شده که برخی از آنها ریشه بیرونی و برخی دیگر ریشه درونی دارند و داروی ضدافسردگی گیاهی راهی موثر برای درمان خواهد بود.
انواع مشکلات عاطفی و جسمانی، شرایط زندگی و اجتماعی و … میتوانند زمینهساز ابتلا به افسردگی باشند. افسردگی یک نقطه ضعف نیست و نباید نسبت به آن احساس شرم داشت؛ اما اهمیت زیادی دارد که بسیار زود با شناخت علائم این بیماری و اختلال روحی، نسبت به درمان آن اقدامات لازم صورت بگیرد.
خوشبختانه با کمک انواع داروی ضدافسردگی گیاهی میتوان در کوتاه مدت نسبت به درمان و کاهش علائم این بیماری اقدام کرد. در ادامه این مطلب داروخانه آنلاین داروپلاس چند مورد داروی ضدافسردگی گیاهی بدون عوارض را معرفی خواهیم کرد.
در این مطلب می خوانیم
- علائم افسردگی را بشناسید
- قویترین داروی گیاهی ضد افسردگی چیست؟
- درمان سریع افسردگی با زعفران
- ریشه گیاه سنبل الطیب
- بهبود افسردگی با گیاه گل محمدی
- تاثیر گل راعی در رفع افسردگی
- دیگر گیاهان دارویی موثر در درمان افسردگی
- چه نوعی از افسردگی با دارو قابل درمان است؟
- گیاه دارویی برای درمان افسردگی در بارداری
- گیاهان مجاز برای درمان افسردگی کودکان
- درمان افسردگی چقدر زمان میبرد؟
- عوارض احتمالی داروی افسردگی گیاهی
- سوالات رایج
- کلام آخر
علائم افسردگی را بشناسید
افسردگی ممکن است یک دوره یا چندین دوره در زندگی یک فرد رخ دهد. علائم افسردگی در هر دوره تا حدودی شبیه به هم بوده و البته ممکن است تفاوتهایی نیز داشته باشند. درمان افسردگی شدید در زنان به ویژه پس از ظهور علائم یائسگی بسیار پیش میآید. همچنین مواردی از افسردگی مالیخولیایی و بیانگیزگی را در آمار این بیماری شاهد هستیم. از جمله علائم افسردگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس غم و اندوه زیاد
- احساس پوچی، یاس و ناامیدی
- گریههای بیدلیل
- تحریکپذیری بالا
- عصبانیتهای شدید
- اختلالات خواب
- کاهش یا افزایش شدید اشتها
- بیقراری و اضطراب
- عدم تمرکز و اختلال در تصمیمگیری
- بیعلاقگی و بیانگیزگی به امور زندگی
- احساس بیارزش بودن
- بیمیلی جنسی
- دردهای جسمی مزمن
- تمرکز بر مرگ و فکر به خودکشی (در مراحل شدیدتر)
توجه داشته باشید که این علائم از سطوح پایین تا بسیار شدید ردهبندی شده و در برخی از افراد به حدی جدی هستند که فعالیتهای روزمره مثل تحصیل، اشتغال و به طور کلی روابط اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده و زندگی فرد را به کلی فلج میکنند و نیاز به استفاده از داروی ضدافسردگی خواهد بود. مثلا ممکن است کاهش یا بیمیلی جنسی ممکن است باعث ایجاد خللی در روابط زناشویی زوجین شود و افزایش میل جنسی مردان و زنان بسیار مهم است.
قویترین داروی گیاهی ضد افسردگی چیست؟
خوشبختانه اگر در طبیعت و مواد گیاهی و داروهای غیرشیمیایی جستجو کنید، انواع داروی ضدافسردگی گیاهی و شادیآور را خواهید دید که بدون هیچگونه اثرات جانبی منفی، میتوانند علائم افسردگی را کاهش داده و به ایجاد حس خوب و عشق به زندگی کمک کنند. با شناخت این داروها و به کار بردن دستورالعمل صحیح مصرف، افراد مبتلا به اختلال افسردگی، رفته رفته مشکلات روحی کمتری را تجربه کرده و احساس بهتری نسبت به خود و شرایط زندگی خواهند داشت.
نکته: معمولا پس از چند هفته مصرف داروهای گیاهی ضدافسردگی، علائم بیماری به شدت کاهش پیدا میکند، اما دقت داشته باشید که باید مصرف داروها ادامه پیدا کند تا به کلی این اختلال از بین رفته و مجدد به این زودیها بروز نداشته باشد.
درمان سریع افسردگی با زعفران
زعفران یکی از مواد طبیعی و گیاهان معجزهآسا در درمان سریع افسردگی است. به طور کلی باید زعفران را گیاهی شادی آور بشناسیم که اثرگذاری آن در درمان این بیماری روحی نیز به خوبی اثبات شده است. به کمک زعفران میتوان افسردگی، اختلالات استرس و اضطراب، بیخوابی، ناامیدی و به طور کلی تفکرات منفی را بهبود بخشید.
با مصرف زعفران، سروتونین (انتقال دهنده عصبی) در مغز افزایش یافته و همان روحیه خوب و به اصطلاح حال خوش فرد بازمیگردد. قطره زعفران زردبند از داروهای گیاهی موثر و مورد تایید سازمان غذا و دارو برای درمان اختلالات روحی و افسردگی است.
تذکر: با این همه دقت داشته باشید که مصرف بیش از 5 گرم زعفران در روز مجاز نیست و نباید در مصرف این گیاه ضدافسردگی، زیاده روی به خرج دهید.
ریشه گیاه سنبل الطیب
ریشه گیاه سنبل الطیب از موثرترین گیاهان دارویی برای درمان افسردگی است که اثربخشی بسیار زودهنگام داشته و عوارض جانبی حداقلی دارد. اگر به دنبال داروی گیاهی افسردگی و اضطراب میگردید، این گزینه مناسبی محسوب میشود. دقت داشته باشید که اگر عصاره گیاه سنبل الطیب زرد بند که عصاره ریشه تازه است را مورد استفاده قرار دهید، اثربخشی بسیار بیشتری نسبت به ریشه خشک شده آن دارد.
این گیاه موجب آرامش و رفع استرس و اضطراب شده و اختلالات خواب را نیز تنظیم میکند. نوشیدن روزی 2 تا 3 فنجان دمنوش یا جوشانده سنبل الطیب، به رفع ناآرامی و بی قراریها و به طور کلی مشکلات روحی و افسردگی کمک زیادی میکند.
بهبود افسردگی با گیاه گل محمدی
بهبود افسردگی با گیاه گل محمدی به عنوان یک داروی ضدافسردگی گیاهی، یکی از بهترین روشهای درمان به شمار میآید. قطره گل سرخ که یک داروی رایج درمان افسردگی محسوب میشود، از گل محمدی ساخته شده و اثربخشی بسیار قابل توجهی در درمان این اختلال روحی و احساسی دارد. وجود ماده سیترونلول در گیاه گل محمدی، باعث میشود که این ماده طبیعی در درمان افسردگی موثر بوده و بتواند در مدتی زمانی نه چندان طولانی به رفع علائم شدید تا متوسط کمک کند.
قطره خوراکی گل محمدی از گروه محصولات زردبند میتواند گزینه بسیار مناسبی برای کنترل این بیماری و درمان زودهنگام آن باشد. قطره گیاهی گل محمدی را باید یک داروی گیاهی ضدافسردگی قوی دانست که به عنوان داروی گیاهی برای افسردگی شدید مورد استفاده قرار می گیرد.
تاثیر گل راعی در رفع افسردگی
تاثیر گل راعی در رفع افسردگی با توجه به اثرگذاری آن در منوآمین اکسیدار مغز، قابل توجه است. با استفاده مداوم کمتر از یک فصل از این گل دارویی زرد رنگ، میتوان علائم افسردگی را کاهش داده و به شرایط نرمال و طبیعی زندگی بازگشت.
دیگر گیاهان دارویی موثر در درمان افسردگی
به جز مواردی که در بالا ذکر شد، اسطوخودوس نیز یک داروی ضدافسردگی گیاهی است که میتواند برای درمان افسردگی عالی عمل کند. جالب است بدانید که حتی بوییدن روغن اسطوخودوس نیز به رفع علائم افسردگی کمک کرده و شادیآور به حساب میآید.
اسطخدوس:
گیاهان مفید برای درمان افسردگی با داروهای گیاهی محسوب میشود. سال ها است که روغن اسطوخدوس، به صورت استنشاقی به اشکال اسپری، بالشتک های مخصوص عطرها، روغن ها و لوسیون ها – مورد استفاده قرار می گیرد. بوییدن اسطخدوس، آرامش و خواب را القا می کند. امروزه، روغن اسطوخدوس، به شکل خوراکی نیز در دسترس است که درون حباب های میکروسکوپی جمع آوری می شود و در یک کپسول قرار داده می شود که به آن اجازه می دهد تا از سد روده ای عبور کند
ریشه گیاه جینسینگ:
بابونه و گل کهندار که آن را به نام علمی جینکو بیلوبا نیز میشناسیم، در رفع علائم افسردگی موثر هستند. همین طور رزماری، بادرنجبویه، چای سبز و آویشن نیز از گزینههای تائید شده برای درمان افسردگی هستند که میتوان از آنها با اطمینان خاطر و بدون ریسک عوارض استفاده کرد.
چای سبز :
ال تیانین، عصاره ای است که از چای سبز گرفته می شود. این ماده گابا و دوپامین را افزایش می دهد و نتیجه ی آرامش بخشی دارد.
ال تیامین توجه، تمرکز، حافظه و یادگیری را نیز افزایش می دهد. این داروی گیاهی فاقد عوارض جانبی است و می تواند با توجه به نیاز شخصی روزی دو بار به میزان ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم مصرف شود.
بیشتر بخوانید : خواص درمانی چای سبز
چه نوعی از افسردگی با دارو قابل درمان است؟
این موضوع که آیا افسردگی با دارو قابل درمان است یا باید از روشهای روانشناسی و روانشناختی کمک گرفته شود، موضوعی پیچیده و نیازمند بررسی است. از آن جایی که داروهای شیمیایی درمان افسردگی، اثرات جانبی دارند، معمولا پیشنهاد میشود به جای این داروها از داروهای گیاهی استفاده شده یا روشهای درمانی دیگر جایگزین گردند. البته در شرایطی که پزشک تشخیص به استفاده از داروهای شیمیایی داده باشد، پیروی از نسخه پزشک برای رسیدن به بهبودی کامل ضرورت خواهد داشت.
گیاه دارویی برای درمان افسردگی در بارداری
از آن جایی که در دوران بارداری، محدودیت استفاده از داروی ضدافسردگی گیاهی و به طور کلی داروها وجود دارد، درمان افسردگی در بارداری با مسائل خاص خود همراه خواهد بود. توجه داشته باشید که حتی گیاهان دارویی نیز میتوانند در دوران بارداری خطرناک باشند؛
به طور مثال استفاده از زعفران در دوران بارداری ریسک سقط جنین را به همراه خواهد داشت. بنابراین پیش از استفاده از هر گونه گیاه دارویی برای درمان افسردگی در بارداری، لازم است که با پزشک مشورت داشته و به هیچ وجه دارویی را به شکل خودسرانه مصرف نکنید.
داروی ضدافسردگی گیاهی بعد از زایمان نیز باید با ملاحظات شیردهی انتخاب شود. بسیاری از داروهای گیاهی طعم شیر مادر را تغییر داده و مشکلاتی را به وجود میآورند.
گیاهان مجاز برای درمان افسردگی کودکان
گیاهان مجاز برای درمان افسردگی کودکان شامل زعفران، رزماری، آویشن، قطره خوراکی گل محمدی و سایر گیاهان بیضرر یا کمضرر خواهند بود.
دقت داشته باشید که افسردگی در کودکان به شکلی دیگر خود را نشان داده و باید نسبت به علائم آن، توجه بیشتری داشته باشید. برای انتخاب داروی ضدافسردگی گیاهی حتما از مشاوره پزشک استفاده کنید.
درمان افسردگی چقدر زمان میبرد؟
درمان افسردگی میتواند از چندین هفته تا چند سال زمان بر باشد. چیزی که فرآیند درمان و طول درمان را مشخص میکند، نوع داروها و رفتاردرمانی مورد استفاده، میزان همکاری بیمار و شرایط محیطی و درونی وی است.
در صورتی که این بیماری با محرکهای بیرونی شکل گرفته و این محرکها همچنان وجود داشته باشند، بدیهی است که در روند درمانی تاثیر منفی گذاشته و نمیتوان انتظار داشت که به این زودیها، نتیجهبخش باشد.
اما در شرایطی که استفاده مداوم و مثبت از داروی ضدافسردگی گیاهی به همراه رفتارهای درمانی چون پیادهروی، پرهیز از استرس و اضطراب و دور کردن محرکهای مرتبط شکل بگیرد، میتوان امیدوار بود که ظرف مدت چند هفته یا دو الی سه ماه، علائم افسردگی به کلی فروکش کرده و به درمان نهایی دست یافت.
عوارض احتمالی داروی افسردگی گیاهی
عوارض احتمالی داروی افسردگی گیاهی معمولا بسیار کم و محدود است و این داروها، عوارض جانبی معمول داروهای شیمیایی ضدافسردگی را ندارند. با این همه ممکن است عوارض محدودی چون اختلالات خواب، تکرر ادرار یا شب ادراری در کودکان، کم اشتهایی یا پراشتهایی را تجربه کنید.
سوالات رایج
از جمله قرصهای ضدافسردگی میتوان به ترانیل سیپرومین، سروتونین، ونلافاکسین، کتامین، ماپروتیلین، بوپروپیون و … اشاره کرد که هر یک عوارض خاص به خود را دارند.
به روشهای مختلفی میتوان افسردگی و دردهای جسمی ناشی از آن را کاهش داد. ممکن است روی آوردن به فعالیتهای سالم از جمله پیادهروی، ورزش، ملاقات با دوستان، کتاب خواندن و … به بهبود ورفع افسردگی کمک کند.
در غیر این صورت داروی ضدافسردگی گیاهی چون زعفران، گل محمدی، سنبل الطیب و … بسیار کمککننده خواهند بود. در نهایت افسردگیهای حاد و پیشرفته نیازمند مداخله مستقیم روان درمان و دریافت داروهای شیمیایی خواهند بود.
کلام آخر
در بالا روشهای مختلف درمان و استفاده از داروی ضدافسردگی گیاهی را مشاهده کردیم. شما چه روشها و داروهای دیگری میشناسید و چه تجربهای در این زمینه دارید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران وبلاگ در میان بگذارید.