12 تا خواص آلوئه ورا برای پوست که حتما باید بدانید!
امروزه خواص آلوئه ورا برای پوست بر کسی پوشیده نیست. آلوئه ورا یا آلوئه باربادنسیس، یک گیاه همیشه سبز است که اغلب در آب و هوای گرمسیری رشد میکند. دارای برگهای ضخیم است زیرا داخل آن ژلی وجود دارد که مقدار زیادی از خواص این گیاه را در خود نگه میدارد. این ژل با برش برگهای آلوئه ورا و بیرون آوردن ژل شفاف داخل آن جمع آوری میشود. آلوئه ورا حاوی ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد فعال است که فواید زیادی برای سلامتی دارد.
هر برگ آلوئه ورا دارای سه لایه اصلی است. ژل داخلی حاوی 99٪ آب و قسمت باقی مانده، از اسیدهای آمینه، گلوکومانان، استرولها، لیپیدها و ویتامینها ساخته شده است. لایه میانی از لاتکس ساخته شده که شیره زرد رنگی حاوی گلیکوزیدها و آنتراکینونها است. در نهایت، لایه بیرونی که از 15 تا 20 سلول تشکیل شده و به عنوان پوست نامیده میشود، با محافظت از قسمت داخلی برگ عمل کرده و در عین حال پروتئینها و کربوهیدراتها را سنتز میکند.
آلوئه ورا به دلیل مزایای زیبایی که دارد بسیار مشهور است زیرا برای پوست و مو معجزه میکند و به همین دلیل، اغلب عنصر اصلی بسیاری از محصولات زیبایی است. در ادامه این مطلب داروخانه آنلاین داروپلاس، هر آنچه که باید در مورد این گیاه ارزشمند بدانید آورده شده است.
در این مطلب می خوانیم
- درباره خواص درمانی آلوئه ورا
- موارد استفاده از آلوئه ورا
- مهمترین خواص آلوئه ورا برای پوست
- آلوئه ورا مرطوب کننده پوست
- آلوئه ورا برای لک صورت
- خواص آلوئه ورا برای پوست چرب
- خواص آلوئه ورا برای پوست خشک
- خواص آلوئه ورا برای پوست حساس
- رفع چین و چروک پوست با آلوئه ورا
- آلوئه ورا در درمان پسوریازیس
- بهبود زخم، جراحت و سوختگی با آلوئه ورا
- ماسک آلوئه ورا روشن کننده پوست
- خواص آلوئه ورا در درمان آکنه
- مزایای آلوئه ورا برای درمان اگزما
- تاثیر آلوئه ورا در رفع سیاهی دور چشم
- نحوه استفاده از آلوئه ورا
- سوالات رایج
درباره خواص درمانی آلوئه ورا
آلوئه ورا سرشار از آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و دارای هفت مورد از هشت آمینو اسید ضروری میباشد. همچنین این گیاه به دارا بودن خواص ضد التهابی مشهور است. ژل به دست آمده از آلوئه ورای تازه، دارای اثرات درمانی زیادی است و میتوان از آن برای موارد زیر استفاده کرد:
درمان بیماریهای پوستی: شرایط پوستی مانند درماتیت، آفتاب سوختگی، بثورات حرارتی و سوختگی ناشی از اشعه به خوبی به درمان با ژل آلوئه ورا پاسخ میدهند. از دیرباز برای درمان مشکلات پوستی زیر آلوورا مورد استفاده قرار میگرفت.
- پسوریازیس (یک بیماری ژنتیکی که با پوسته پوسته شدن، خارش و خشکی خود را نشان میدهد)
- درماتیت ناشی از آفتاب سوختگی، نیش حشرات و گرما
- سبوره (پوست سر قرمز پوسته پوسته)
- شوره سر
- سایش (بریدگی) پوست یا سوختگی جزئی
- آسیبهای پوستی ناشی از اشعه
- تبخال
- آکنه
ترمیم زخم جراحی: بسیاری از مطالعات، خاصیت التیام زخم را به ویژه در جراحیهایی مانند جراحی فلپ پریودنتال و جراحیهای زنان، برای آلوئه ورا گزارش کردهاند.
ملین: شیره گیاه آلوئهورا معمولاً برای درمان یبوست استفاده میشود زیرا به دلیل گلیکوزیدهای آنتراکینون، دارای اثر ملین است.
کنترل دیابت: مصرف ژل آلوئهورا برای کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید است. همچنین مطالعات محدودتری نشان دادهاند که ممکن است سطح کلسترول را نیز کاهش دهد.
درمان زخمهای معده: مطالعات نشان میدهد که استفاده از آلوئهورا برای بهبود زخمهای باز روی مجاری شکم، معده و روده کوچک موفقیتآمیز است.
جلوگیری از متاستاز (گسترش سرطان): آلوئهورا، علاوه بر پیشگیری از بروز متاستاز قادر است تا مدت زنده ماندن افراد مبتلا به سرطان را افزایش دهد.
کولیت اولسراتیو: آلوئهورا به دلیل خاصیت ضد التهاب و آنتی باکتریال خود، نقش بسزایی در درمان کولیت اولسراتیو دارد.
سایر خواص درمانی: آلوئهورا برای درمان طیف وسیعی از شرایط، از آلوپسی (طاسی) گرفته تا بیماری آلزایمر (از دست دادن حافظه و آسیب به عملکردهای ذهنی) مفید است. ژل آلوئهورا اغلب در زمستان به عنوان مرطوبکننده پوست نیز استفاده میشود.
موارد استفاده از آلوئه ورا
کاربرد گسترده آلوئهورا، در دنیای زیبایی و لوازم آرایشی است. به دلیل خاصیت مرطوبکنندگی آلوئهورا شما میتوانید آن را در همه محصولات آرایشی و بهداشتی از مرطوبکنندهها و تونرها گرفته تا شامپوها و نرمکنندههای عمیق پیدا کنید.
این گیاه برای حالتدهندگی مو، سلامت پوست سر، از بین بردن شوره سر، برطرف نمودن التهابات پوستی، درمان پسوریازیس، روشنتر شدن رنگدانههای پوستی، برطرف شدن چین و چروکهای پوستی و درمان ترک لب کاربرد دارد.
مهمترین خواص آلوئه ورا برای پوست
آلوئهورا شاید یکی از پرکاربردترین داروهای گیاهی برای بهبود وضعیت و بیماریهای موضعی پوست باشد. در ادامه به بررسی خواص این گیاه برای پوست پرداخته شده است:
آلوئه ورا مرطوب کننده پوست
برگ گیاه آلوئهورا سرشار از آب است، به ویژه در لایه داخلی، بنابراین به آبرسانی و احتباس رطوبت در پوست کمک میکند. همچنین موکوپلی ساکاریدهای موجود در آلوئهورا، میزان آب موجود در لایه بیرونی لایه پوست (که به آن قشر شاخی گفته میشود) را افزایش میدهد. بنابراین یک گزینه عالی برای استفاده در پوستهای خشک و آبرسانی به آنها است.
آلوئه ورا برای لک صورت
ترکیبی به نام آلوئسین، که در گیاه آلوئهورا یافت میشود، میتواند به روشن شدن لکههای تیره روی پوست که به آن هایپرپیگمانتاسیون نیز گفته میشود، کمک کند. مطالعه دیگری نیز نشان داده است که استفاده موضعی از آلوسین میتواند به طور مستقیم، پوست بیش از حد رنگدانهدار را از تولید ملانین بازدارد و بدین طریق مانع از بروز لکهای پوستی شود.
خواص آلوئه ورا برای پوست چرب
خاصیت قابض طبیعی آلوئهورا، به جذب چربی اضافی و سایر ناخالصیها از منافذ و پوست چرب کمک میکند. آب زیاد آن به آبرسانی به پوست چرب کمک میکند. همچنین ویتامینهای A ، C و E که همه آنتی اکسیدان هستند میتوانند پوست چرب را در شرایطی که منافذ آن مسدود شده، تغذیه کنند. رطوبت ژل آلوئهورا، غیر کومدوژنیک است، بنابراین میتواند در حین مرطوبکنندگی، مانع از مسدود شدن منافذ پوست شود.
خواص آلوئه ورا برای پوست خشک
آلوئهورا دارای خواص درمانی و آبرسانی است و به دلیل مرطوبکنندگی بسیار بالا، برای پوستهای خشک انتخابی ایدهآل است. استفاده از ژل آلوئهورا به طور مستقیم بر روی پوست و لکههای خشک، موجب هیدراتاسیون عمیق پوست و رطوبترسانی سریع آن میشود.
خواص آلوئه ورا برای پوست حساس
آلوئهورا یک ترکیب فوقالعاده برای پوستهای حساس است. خواص خنککننده این گیاه به تسکین قرمزی، عفونت، بثورات و خارش کمک میکند. ترکیبات آمانان در آلوئهورا که دارای خواص ضد قارچی هستند، برای درمان مشکلات التهابی پوست مانند کیست و جوشهای گرمایی در تابستان موثر میباشد.
رفع چین و چروک پوست با آلوئه ورا
همانطور که میدانید رطوبت کافی به جلوگیری از علائم پیری (مانند خطوط و چین و چروک) کمک میکند. آلوئه علاوه بر توانایی خود در بازسازی و حفظ رطوبت در پوست، تولید اسید هیالورونیک و الیاف کلاژن و الاستین را در پوست تحریک میکند (همه اینها برای حفظ رطوبت، سفتی و انعطاف پذیری پوست ضروری است). نشان داده شده است که استفاده از آلوئهورا به صورت موضعی، به بازگرداندن خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش خطوط ظریف کمک میکند.
آلوئه ورا در درمان پسوریازیس
بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس، نشاندهنده التهاب عمومی و یک مانع پوستی آسیبدیده است که میتواند با آلوئهورا بهبود یابد. علاوه بر این، پوست با سد شکسته نیز مستعد ابتلا به عفونتهای قارچی و باکتریایی است و آلوئهورا میتواند به عنوان یک ضد عفونیکننده در برابر قارچها، باکتریها و ویروسها عمل کند. استفاده از کرم آلوئهورا در پسوریازیس نیز ممکن است به کاهش پوسته پوسته شدن، قرمزی و تحریک ناشی از این اختلال کمک کند.
بهبود زخم، جراحت و سوختگی با آلوئه ورا
استفاده از آلوئهورا به صورت موضعی بر روی زخم حاد (به عنوان مثال پارگی، برش جراحی و سوختگی) و زخمهای مزمن (به عنوان مثال زخمهای عفونی، زخمهای شریانی و وریدی) موجب ترمیم و بازیابی پوست آسیبدیده میشود.
ماسک آلوئه ورا روشن کننده پوست
سالیسیلیک اسید موجود در ژل آلوئهورا میتواند با لایهبرداری ملایم سلولهای مرده پوست، به عنوان لایهبردار عمل کرده و پوست را تا چند درجه روشنتر کند. علاوه بر این، آلوئهورا یک پاککننده قوی بوده و تمام آلودگیها و گرد و غبارهایی که موجب تیرگی پوست میشود را از بین میبرد.
خواص آلوئه ورا در درمان آکنه
به لطف خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی که آلوئهورا دارد، میتواند در از بین بردن آکنه، موثر باشد. همچنین سالیسیلیک اسید موجود در آلوئهورا به رفع انسداد منافذ کمک کرده و از بروز جوشهای سرسفید و سرسیاه جلوگیری میکند.
مزایای آلوئه ورا برای درمان اگزما
خاصیت التیام زخم آلوئهورا میتواند به بهبود سد پوستی آسیبدیده در اگزما کمک کند. علاوه بر این، اگزما باعث ترک خوردگی و خونریزی پوست میشود و احتمال ابتلا به عفونتهای پوستی را در فرد افزایش میدهد. اثرات ضد میکروبی آلوئهورا میتواند از این عفونتها جلوگیری کند.
تاثیر آلوئه ورا در رفع سیاهی دور چشم
ژل آلوئهورا تقریباً برای همه مشکلات پوستی، جادو میکند. آلوئهورا سرشار از مواد مغذی فعال، مواد معدنی، ویتامینها، اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان است. وجود تمامی این مواد مغذی در آلوئهورا باعث شده تا استفاده موضعی از آن در اطراف چشم، علاوه بر روشن کردن سیاهی دور چشم، خاصیت ارتجاعی از دست رفته پوست این ناحیه را باز گردانده و پف اطراف آن را نیز از بین ببرد.
نحوه استفاده از آلوئه ورا
نحوه استفاده از این گیاه ارزشمند، بنا بر مورد مصرف متفاوت بوده و شامل موارد زیر میباشد:
- برای تسکین نواحی آفتاب سوخته پوست، فقط کافیست که مقداری از ژل آلوئهورا را روی نواحی ملتهب بمالید.
- برای استفاده به عنوان ماسک صورت، ابتدا مقداری از ژل آلوئهورا به صورت خود مالیده و پس از 20 دقیقه آبکشی نمایید. پس از خشک کردن پوست از کرم مرطوبکننده استفاده کنید.
- برای از بین بردن آکنه، ژل آلوئهورا را به صورت موضعی بر روی موضع جوش قرار دهید.
- برای استفاده به عنوان ماسک مو و پوست سر، باید 20 دقیقه قبل از دوش گرفتن آن را مستقیماً روی ریشه موی خود بمالید و بعد از 10 تا 15 دقیقه کاملاً آبکشی کنید.
سوالات رایج
در این بخش به برخی سوالات کاربران داروپلاس درباره جزییات نحوه استفاده و کاربردهای آن اشاره شده است. چنانچه شما نیز سوالی درباره این گیاه معجزهگر دارید میتوانید در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.
ماندن ماسک حاوی آلوئهورا تا 20 دقیقه، برای اثرگذاری کافی میباشد. فقط اجازه ندهید که این گیاه بیش از 20 دقیقه بر روی پوست بماند، زیرا میتواند اثر مرطوبکنندگی خود را از دست بدهد و هنگام نشستن طولانی مدت روی پوست، باعث تحریک آن شود.
بله، آلوئهورا میتواند جایگزین طبیعی کرم یا ژل اصلاح باشد. در واقع، بافت لطیف آن، در حین لغزنده کردن سطح پوست برای از بین بردن مو، پوست را آبرسانی و مرطوب نیز خواهد کرد. علاوه بر این، خواص ضد عفونیکننده این گیاه، مانع از بروز عفونتهای باکتریایی یا قارچی در بریدگیهای ایجاد شده در حین اصلاح میشود.
ژل آلوئهورا خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد و میتواند تمام منافذ پوست را از تجمع باکتری و گرد و غبار پاکسازی کند و پوستی تمیز و عاری از آلودگی را برای مصرفکننده به ارمغان آورد. همچنین ژل آلوئهورا میتواند به عنوان پاککننده آرایشی و نسبت به محصولات شیمیایی، تاثیر دوچندان داشته باشد. طبیعی بودن این ژل و بافت ملایم آن باعث شده تا حتی برای پوستهای حساس نیز مناسب باشد.