معرفی چند خوراکی خوابآور قوی طبیعی
یکی از نیازهای اصلی انسان نیاز به خواب با کیفیت است. بدن انسان روزانه به ۶ تا ۸ ساعت خواب نیاز دارد. خواب خوب فوایدی مثل تقویت حافظه، کاهش استرس، افزایش تمرکز، ثابت ایجاد وزن متعادل اشاره کرد. با توجه به مشغلههای زندگی امروزی، نیاز افراد به خوابآور قوی یکی از نیازهای اساسی شمرده میشود و داروهای گیاهی برای مصرف در این مواقع ویژه بسیار کاربردی است و توصیه میشود. در این مطلب داروپلاس با ما همراه باشید تا درباره داروهای گیاهی خواب آور قوی بیشتر برای شما بدانید.
بعضی از افراد بعد از رفتن به رختخواب توانایی خوابیدن سریع و راحت را دارند و برخی هم ساعتها طول میکشد تا بتوانند خوابی آرام و راحت داشته باشند و یا چندین بار در طول شب از خواب بیدار میشوند. خواب خوب روی کیفیت زندگی تأثیر مستقیم دارد. همانطور که گفته شد خواب یک نیاز اساسی انسان است که در صورتی که تامین نشود باعث بروز بیماریهایی مثل افسردگی، آلزایمر و چاقی میگردد. عواملی که موجب بیخوابی میشود شامل:
- فکر شلوغ و ناراحت
- هیجانهای عصبی و روانی
- بیماریهای گوارشی
- مشکل صفراوی و سنگ صفرا
- مشکلات تنفسی
- مشکلات قلبی و عروقی
- دردهای عصبی
- زیادهروی در مصرف فست فودها و ساندویچ
- کمبود برخی از ویتامینها و مواد معدنی
- استفاده از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی قبل خواب
اگر فردی دچار بیخوابی شود بهتر است نسبت به درمان آن اقدام کند. با مصرف برخی مواد غذایی و خوراکیهای خوابآور قوی طبیعی میتوانید بر بیخوابی غلبه کنید. برخی از سبزیها به دلیل وجود کلروفیل و برخی دیگر به دلیل دارا بودن سروتونین به رفع بیخوابی کمک میکنند، خوراکی هایی مانند کاهو، اسفناج، کلمبروکلی، سیب، کرفس، هویج، لبو، خیار، کدوسبز، آب لیموترش تازه، لوبیا سبز، کیوی، آلبالو، توت سفید، شاتوت و موز و …
در این مطلب می خوانیم
- نشانههای اختلال خواب شبانه
- انواع داروهای گیاهی خوابآور قوی طبیعی
- تأثیر عصاره سنبلالطیب بر خواب
- قطره زعفران خوابآور طبیعی
- قطره اسطوخودوس خوابآور طبیعی قوی
- قطره آرامبخش علف لیمو
- گیاه خوابآور گل ساعتی
- معرفی چند خوراکی با گیاهان دارویی
- گیاه خوابآور بادرنجبویه
- گیاه ماگنولیا برای درمان بیخوابی
- دمنوش آرامشبخش گلگاوزبان
- رفع اختلال خواب با نوشیدنی بدون کافئین
- خوابآور طبیعی برای کودکان
- سؤالات رایج
نشانههای اختلال خواب شبانه
اختلال خواب مشکلی است که فرد در رابطه با خواب دارد. اختلالاتی مانند کمخوابی، پرخوابی، خواب بیکیفیت و دیر به خواب رفتن که در صورت تداوم بسیار آزاردهنده خواهد بود. اختلال خواب روی کیفیت زندگی تأثیر مستقیم دارد. عواملی مثل افسردگی، استرس و فکر پریشان باعث بروز اختلال خواب میگردد.
اختلال خواب مشکلی است که فرد خواب باکیفیت ندارد و بهسختی به خواب میرود و یا اینکه در طول شب چندین بار بیدار میشود. فردی که دچار اختلال خواب است در طی روز احساس خستگی دارد. اگر این اختلال درمان نگردد روی روتین زندگی فرد و عملکرد تحصیلی و شغل و روابط فرد تأثیر منفی خواهد گذاشت. علائم اختلال خواب با توجه به نوع بیماری متفاوت است. با این حال علائم عمومی اختلال خواب شامل:
- بروز بیماری افسردگی
- خستگی و بیحوصلگی در روز
- چرت زدن
- افزایش وزن
- کاهش تمرکز و عدم انجام فعالیتهایی که نیاز بهدقت بالا دارد.
- اختلال در کارهای روزمره و فعالیتهای شغلی
- بیخوابی و تغییر غیرعمدی در برنامه خواب
- سخت به خواب رفتن
- ایجاد الگوی غیرمعمول تنفسی
- افزایش استرس و اضطراب
حال که با اختلال خواب آشنا شدید بهتر است اگر درگیر هستید نسبت به درمان آن اقدام کنیم. در ادامه در مورد گیاهان دارویی که به عنوان خوابآور قوی طبیعی شناخته شده اند توضیح خواهیم داد.
انواع داروهای گیاهی خوابآور قوی طبیعی
برای درمان بیخوابی خوشبختانه راههای زیادی وجود دارد. خوشبختانه یکی از بهترین موارد خوابآور قوی و طبیعی استفاده از مکملهای گیاهی است. این گیاهان خوش عطر بعد از یک روز سخت آرامش را به ذهن شما تزریق کرده و استرس شما را به حداقل برساند و به رفع اختلالات خواب شما کمک کند.
تأثیر عصاره سنبلالطیب بر خواب
گیاه سنبلالطیب عضو خانواده گیاه سنبل کوهی است. یک گیاه چندساله است که در نواحی مختلف آمریکای شمالی، آسیا و اروپا کشت میشود. سنبلالطیب گونههای زیادی دارد که بیشتر برای کاربردهای پزشکی کشت میشوند. مطالعات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه سنبلالطیب را به عنوان یک داروی گیاهی خوابآور قوی طبیعی معرفی میکند.
بیشترین تأثیر این گیاه در مدت زمان به خواب رفتن است که بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه مدت آن را کاهش میدهد. دوز مصرف عصاره سنبلالطیب به صورت روزانه حدود ۴۰۰ تا ۹۰۰ میلیگرم است که دو ساعت قبل خواب تأثیر بهتری خواهد داشت. اگر مصرف این گیاه را تا ۴ هفته یا بیشتر ادامه دهید تأثیرات فوقالعاده روی روتین خوابیدن دارد.
امروزه عصاره گیاه سنبلالطیب به عنوان دارویی مهم در کاهش استرس و فشار عصبی در طب سنتی شناخته شده است که برای راحتی مصرف کاربران تولید و عرضه شده است. این عصاره گیاهی مصرف و برخورداری از این ترکیب خوابآور موثر را راحت و در هر شرایطی ممکن کرده است.
قطره زعفران خوابآور طبیعی
طبق نتایج مطالعهای که در مورد زعفران روی ۶۳ داوطلب که دچار اختلال خواب هستند و رنج میبرند نشان میدهد این افراد برای بهبود وضعیت خواب خود، قبل از خواب قرص خوابآور استفاده میکردند. در این تحقیق 28 روز به این افراد قطره خوراکی زعفران داده شد و بعد از طی این بازه زمانی و استفاده قطره زعفران برای این افراد، اختلال خواب کاملاً رفع شده و خواب باکیفیتی را تجربه کرده بودند.
در طـب سنتی زعفران به عنوان گیاه شـادیآور، فرحبخش، اشتهاآور و آرامبخش شناخته شده است و در رفع بیخوابی، سرفه و برونشیت مصرف میشده است. استفاده صحیح از گیاه زعفران جهت برخورداری از فواید بینظیر آن گاهی سخت است و به همین منظور قطره خوراکی زعفران برای راحتی مصرفکنندگان و به صورت کالای داروخانهای عرضه شده است. استفاده از این قطره خوراکی بسیار ساده است و میتوان به صورت روزانه از آن استفاده کنید.
قطره اسطوخودوس خوابآور طبیعی قوی
گیاه اسطوخودوس یکی مهمترین گیاهان آرامشبخش است که تاثیرات آن بر فعالیت دستگاه عصبی باعث میشود تا این گیاه بعنوان مکمل آرامشبخش و کمک کننده کاهش اضطراب مورد مصرف قرار گیرد. در حال حاضر قطره خوراکی اسطوخودوس که شامل عصاره گیاه اسطوخودوس است و به عنوان یکی از داروهای گیاهی خوابآور قوی طبیعی شناخته شده است.
این روزها استرس و اضطراب یک حالت طبیعی برای افراد در برابر مشکلات و فشارهای زندگی است. این واکنش بهظاهر طبیعی غیرقابلکنترل است و تأثیرات منفی زیادی در سلامت افراد خواهد داشت. همانطور که گفته شد باعث بروز بیماریهای جسمی تپش قلب، حالت تهوع، کوتاه شدن تنفس، اختلالات خواب و بیخوابیها میشود.
قطره خوراکی اسطوخودوس با تأثیر روی اعصاب مرکزی باعث آرامشبخشی در سیستم بدن میشود و در صورت ادامه مصرف به رفع اختلالات خواب، افسردگی، اضطراب، بیقراری کمک میکند و به عنوان درمان قطعی بیخوابی مورد تایید پزشکان طب سنتی خواهد بود.
قطره آرامبخش علف لیمو
علف لیمو یک گیاه بومی هندی است و نتایج مطالعات انجام شده در مورد این گیاه حاکی از این است که این گیاه ضددرد، ضدالتهاب، ضد اضطراب و آرامشبخش است. قطره علف لیمو شامل اسانس و عصاره گیاه علف لیمو است که به کاهش اضطراب و استرس خواهد کرد و در نهایت آرامشبخش خواهد بود.
عملکرد این گیاه به این صورت است که بر روی گیرندههای گاما آمینوبوتیریکاسید تأثیر میگذارد و منجر به کاهش اضطراب و استرس و زمان به خواب رفتن و افزایش مدتزمان خوابیدن میگردد.
گیاه خوابآور گل ساعتی
گیاه گل ساعتی به داروی ضداضطراب و آرامشبخش ملایم معروف است و باعث افزایش کیفیت خواب در شب میشود. مطالعات تخصصی در مورد این گیاه روی افرادی که مشکل بیخوابی داشتند انجام شده و نشان داده است که این افراد قبل از رفتن به رختخواب یک فنجان دمنوش گل ساعتی مینوشیدند. نتایج همه آنها نشان داده است که مشکل بیخوابی افراد به طور قابل ملاحظهای بهبود پیداکرده است.
گیاه گل ساعتی باعث افزایش گابا در مغز میگردد که منجر به رفع اضطراب مربوط به بیخوابی میشود. یکی دیگر از فواید گل ساعتی شلکننده عضلات است که باعث رفع تنش و داشتن یک خواب راحت میگردد.
معرفی چند خوراکی با گیاهان دارویی
خوب خوابیدن برای سلامتی خیلی مفید و مهم است و با توجه به دغدغههای زندگی امروزی، خوب خوابیدن به یکی از چالشهای اساسی افراد تبدیل شده است. حدود ۳۵ درصد مردم از اختلالات خواب رنج میبرند. به صورتی که مشکل مزمن در به خواب رفتن و نداشتن خواب باکیفیت دارند. سؤال بسیاری از افراد این است که چه خوراکیهایی به عنوان خوابآور قوی طبیعی هستند. تحقیقات جدید انجامشده به استفاده از دمنوشهای گیاهی را دارد که کمک به رفع بیخوابی توصیه دارد خوراکیهایی مانند:
- دمنوش گلگاوزبان
- دمنوش گیاه قاشقک
- دمنوش بادرنجبویه
- دمنوش گل بابونه
- دمنوش رازیانه
- دمنوش بهلیمو
- دمنوش بهارنارنج
- و…
گیاه خوابآور بادرنجبویه
گیاه بادرنجبویه متعلق به گونه نعناع است. رشد این گیاه محدودیت ندارد و در سرتاسر دنیا قابلیت رویش دارد. از این گیاه معطر که بویی شبیه به بوی مرکبات دارد برای کاهش استرس و رفع بیخوابی و افزایش کیفیت خواب استفاده میشود. برگهای خشک آن را بهعنوان چای و دمنوش قابل استفاده است. اگر شما نیز در خوابیدن دچار مشکل هستید، نوشیدن چای و دمنوش بادرنجبویه قبل از خواب میتواند بسیار مؤثر عمل کند.
گیاه ماگنولیا برای درمان بیخوابی
ماگنولیا گیاهی است که بیش از صدسال در سراسر دنیا وجود داشته است. چای ماگنولیا از پوست گیاه و ساقه خشک و تعدادی جوانه این گیاه تهیه شده است. در حال حاضر از این دمنوش یا چایی برای رفع اضطراب و استرس استفاده میشود. اثر آرامشبخشی گیاه ماگنولیا به ماده مؤثره هونوکیول مربوط است که در ساقه، پوست و گل آن وجود دارد. نتایج مطالعات انجام شده بر این اساس است که این گیاه باعث کاهش زمان به خواب رفتن و افزایش کیفیت خواب میگردد.
دمنوش آرامشبخش گلگاوزبان
گلگاوزبان به گیاه آرامبخش معروف است. این گیاه به درمان بیخوابی کمک میکند. گلگاوزبان باعث بالا بردن فشارخون میگردد و افرادی که دارای اختلال فشار خون هستند نباید از این گیاه استفاده کنند. مصرف عمده این گیاه به شکل دمنوش است. مزاج این گیاه گرم است و بهتر هست به همراه لیموعمانی مصرف شود که گرمی آن را کم کرده و طبعی متعادل را ایجاد کند. روش مصرف به این شکل که یک لیموعمانی را به همراه ۲۰ گرم گلگاوزبان در قوری بجوشانید و بعد مصرف کنید.
رفع اختلال خواب با نوشیدنی بدون کافئین
کافئین باعث ایجاد اختلال در خواب شما میشود. این ماده در حدود ۴ تا ۶ ساعت در بدن شما میماند و روی خواب شما تأثیر میگذارد. برای رفع این اثر بهتر است که قبل از ظهر نوشیدنی حاوی کافئین را مصرف نکنید. افرادی که مشکل بیخوابی داشتند با حذف نوشیدنی کافئین دار و جایگزین نوشیدنیهای آرامشبخش بدون کافئین بهتر از قبل خوابیدهاند.
خوابآور طبیعی برای کودکان
پزشکان متخصص اطفال در رابطه با خوابآور طبیعی قوی برای کودکان مصرف روغن اسطوخودوس را توصیه دارند. ایشان روغن اسطوخودوس را به عنوان بهتری راه برای افزایش کیفیت خواب کودکان میداند. نحوه مصرف به این شکل است که پس از حمام کردن کودک روغن را به بدن نوزاد بمالید. این روغن نوعی شلکننده طبیعی است که سبب خوابآوری کودک میشود.
سؤالات رایج
برخی داروها و قرصهای خوابآور را بدون نسخه نیز میتوان خریداری کرد و بسیاری از مردم برای رفع مشکل بیخوابی به راحتی از داروخانه تهیه میکنند ولی اکثراً از خطرات و عوارض آن بیخبر هستند. عوارض و مشکلات احتمالی قرصهای خوابآور شامل:
مصرف قرص خواب بدون توصیه پزشک میتواند شمارا به این داروها معتاد کند.
بعد از بیدار شدن ممکن است هنوز به اندازه کافی اثرات قرص خواب رفع نشده باشد و همین مسئله منجر به ایجاد اختلال در حین رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز دارند گردد.
مصرف دارو خوابآور اثرات جانبی ناپایدارهم به همراه دارد. همه افراد در موقع خواب ممکن است کارهای عجیبی انجام دهند؛ اما بخصوص افرادی که قرصهای بنزودیازپان مصرف دارند دچار عوارض جانبی مانند راه رفتن در خواب و اعتیاد به مواد مخدر میشوند. گاهی وقتها هم ممکن است از خواب بیدار شویم و ندانیم کجا هستیم.
طبق یک تحقیق جدید، متوجه شدهاند که بیمارانی که زولپیدم مصرف میکردند، نسبت به افرادی که این قرص را مصرف ندارند چهار بار بیشتر زمین میافتادند.
نتایج تحقیقاتی هم بر این اساس بوده است که افرادی که قرصهای خوابآور مصرف کردند در مقایسه با افراد دیگر احتمال بیشتری برای مرگ یا ابتلا به سرطان داشتند.
قرص خوابآور زولپیدم وکلونازپام خیلی قوی هستند. ولی هشدار خیلی جدی مصرف این داروها بدون نسخه و مشورت پزشک توصیه نمیشود.
بهترین زمان مصرف دمنوشهای خوابآور شب و حدود نیم ساعت قبل از خواب است. تا تاثیر بهتری داشته باشد.
بله. اگر بارها و بارها استرسها، نگرانیها و ناکامیهای خود را از جهات و زوایای مختلف در نظر بگیرید متوجه تأثیر آن روی کیفیت خواب خود میشوید. پس از یک روز سختکاری به همراه استرس و تنش آرامش ندارید که در زمان خواب منجر به بیخوابی و تجربه نداشتن خواب باکیفیت بالا و خوب را نیز دارید.