درمان خانگی آفت دهان با ساده ترین روش ها
اگر پیش از این تجربه آفت دهان را داشته باشید، احتمالا میدانید که تا چه حد آزاردهنده است. این مشکل دهان و لثه، میتواند در هر سنی بروز پیدا کرده و عوامل مختلفی نیز داشته باشد. اما فارغ از علت ایجاد آفت، باید روشهای درمان سریع از جمله درمان گیاهی آفت دهان را بدانیم تا این زجر و ناراحتی ناشی از آن، به حداقل رسیده و زود پایان یابد. جالب است که اگر درمان گیاهی آفتهای دهانی را بدانید، به شکلی سریعتر پاسخ گرفته و نیازی به استفاده از ترکیبات احتمالا مضر نیز نخواهد بود.
باورنکردنی به نظر میرسد، اما روشهای درمان گیاهی آفت دهان؛ ظرف مدت چند ساعت بهبود و عوارض ناشی از آن را رقم خواهند زد. با این مطلب داروخانه آنلاین داروپلاس همراه باشید تا به شما نشان دهیم در سبد درمانی آفتهای لثه چه خبر است.
در این مطلب می خوانیم
- علت آفت دهان در بزرگسالان
- چرا آفت می زنیم؟
- درمان خانگی و سریع آفت دهان در طب سنتی
- معرفی بهترین داروی گیاهی آفت دهان که در خانه یافت می شوند:
- درمان خانگی آفت دهان با عسل
- درمان آفت دهان با جوش شیرین در منزل
- درمان آفت دهان با رب انار
- روش دیگر درمان خانگی آفت دهان
- آیا برای آفت دهان به پزشک مراجعه کنیم؟
- استفاده از آنتیبیوتیک های موجود در منزل برای آفت دهان
- سوالات رایج
- سخن پایانی
علت آفت دهان در بزرگسالان
علت آفت دهان در بزرگسالان به حمله لنفوسیت مربوط بوده و معمولا زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن شخص، از وجود یک ترکیب مولکولی غیرطبیعی و غیرسازگار مطلع شود. هنوز مشخص نیست که این ترکیب باید دارای چه ویژگیهایی باشد تا حمله لنفوسیت به این شکل صورت بگیرد. البته دلایل دیگری نیز به آفت دهان در بزرگسالان مربوط میشود که از آن جمله میتوان به عفونتهای دهانی، تب بالا یا آنفولانزای شدید اشاره کرد.
چرا آفت می زنیم؟
آفت دهان نشانهی مشکلات مختلفی است که میتوانند به صورت مجزا یا در کنار یکدیگر، زمینهساز بروز این مشکل دهانی باشند. اکثر اوقات آفت دهانی به دلایل زیر ایجاد میشود:
- استرسهای زیاد و طولانی مدت
- استعمال دخانیات
- آلرژی به مواد غذایی یا نوشیدنیها
- اختلالات سیستم ایمنی بدن
- اختلالات هورمونی
- اختلالات خونی
- و …
درمان خانگی و سریع آفت دهان در طب سنتی
درمان سریع آفت دهان در طب سنتی به شکل قابل توجهی آسان و مهم است، البته این درمان بیشتر جنبه تسکین ناراحتی ناشی از آفت را دارد. گاهی وجود آفت دهان باعث بروز عفونتهای هر چند کوچک در لثه شده و باعث بود بد دهان میشوند که باید برای رفع سریع بوی بد دهان و عوارض ناشی از آن اقدامات اساسی را با کمک طب سنتی انجام دهید.
شما میتوانید از یک مخلوط عسل و قره قروت در محل آفت استفاده کرده و آن را به شکل خمیر روی محل قرار دهید. با کمی ماساژ این ترکیب روی آفت لثه، یا محوطه داخل دهان، احساس بهتری خواهید داشت و درد و سوزش ناشی از تشکیل آفت کاهش پیدا میکند. همین طور قرقره کرده محلول سماق و آب جوش یا استفاده از پودر گل گاوزبان در محل آفت دهان نیز کمککننده خواهد بود.
معرفی بهترین داروی گیاهی آفت دهان که در خانه یافت می شوند:
یکی از بهترین داروهای گیاهی آفت دهان را میتوان گیاه آویشن دانست که به تازگی برخی از برندها اسپری آویشن برای مصرف سادهتر در دسترس هستند. برای مثال میتوان به اسپری آویشن زردبند اشاره کرد که در کمترین زمان، نسبت به رفع سوزش و درد آفت کمک کرده و التهابات ناشی از آن را کاهش میدهد. این اسپری دارای اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدالتهابی است و به عنوان یکی از روشهای درمان آفت دهان بدون درد محسوب میشود. البته برخی از داروهای موجود قطره آفت دهان نیز میتوانند به تسکین درد آفت دهان و زبان کمک کنند.
درمان خانگی آفت دهان با عسل
برای درمان آفت دهان با عسل کافی است که مقداری عسل را روی محل آفت قرار داده و کمی به آرامی نیز ماساژ دهید. عسل بلافاصله به جمع شدن آفت دهان و رفع سوزش و ناراحتی ناشی از آن کمک خواهد کرد.
این درمان در صورتی که با عسل طبیعی صورت بگیرد، اثربخشی به مراتب بیشتری خواهد داشت و پاسخگویی آن نیز سریعتر خواهد بود. اگر دقت کرده باشید عسل طبیعی در درمان زخمها به طور کلی موثر است و مشکلات دهانی نیز از این دایره بیرون نیستند. توصیه میکنیم پس از استفاده موضعی عسل روی محل آفت، دهان خود را شستشو داده و از بلعیدن باقی مانده عسل تماس پیدا کرده با محل آفت در دهان، خودداری کنید.
درمان آفت دهان با جوش شیرین در منزل
درمان آفت دهان با جوش شیرین نیز به دلیل اینکه در اکثرخانه ها به وفور یافت می شود، به راحتی میسر است. برای این منظور میتوانید جوش شیرین را به صورت پودری و مستقیم روی محل آفت قرار داده یا آن را چند قطره آب حل کرده و به شکل خمیر در بیاورید.
قرار دادن جوش شیرین در محل آفت، کمک میکند تا خیلی زود، احساس تسکین کامل داشته باشید و سوزش و سختی آفت نیز از بین برود. در صورتی که با یک بار استفاده درمان حاصل نشد، میتوانید پس از گذشت یک ساعت، دوباره از ترکیب جوش شیرین و آب ولرم روی محل آفت استفاده کنید.
درمان آفت دهان با رب انار
درمان آفت دهان با رب انار، یکی از بهترین درمانهایی است که خیلی زود اثربخشی خود را نشان خواهد داد. از آن جایی که همیشه رب انار در دسترس نداریم، کمتر به این روش درمانی پرداخته میشود؛ اما اگر رب انار با کیفیت در اختیار داشتید، مقداری از آن را روی محل آفت دهان خود زده و بگذارید کمی روی زخم بماند. همین طور شما میتوانید با ماساژ دادن رب انار روی محل آفت دهان، به درمان سریعتر آن کمک کنید.
احتمالا با اولین تماس رب انار، کمی احساس سوزش بیشتر در محل آفت خواهید داشت که پس از چند ثانیه اول برطرف میشود. ترشی رب انار باعث این سوزش خواهد شد که خود یکی از عوامل تاثیرگذار در درمان آفت محسوب میشود.
روش دیگر درمان خانگی آفت دهان
از دیگر روشهای درمان خانگی آفت دهان، میتوان به قرار دادن قاشق یخ روی محل آفت اشاره کرد. به این صورت کافی است که یک قاشق را داخل فریزر قرار داده و بگذارید برای دقایقی بماند تا کاملا یخ زده و سرد سرد باشد. سپس قاشق را از پشت در محل آفت بگذارید و چند ثانیه نگه دارید. این عمل در ساعتهای اولیه تشکیل آفت دهانی، کمک زیادی به درمان آن کرده و از پیشرفت و مزمن شدن آن جلوگیری میکند.
در واقع اگر میخواهید خیلی زود به درمان این ضایعه دهانی کمک کنید، پیش از به کار بردن هر درمان دیگری، قاشق یخ را امتحان نمایید. امکان استفاده از یخ نیز به جای قاشق یخ کمک خواهد کرد و میتواند جایگزین مناسبی باشد. همین طور استفاده از ماست، شیرین بیان، سرکه سیب، چای، آب اکسیژنه، مریم گلی، آلوئه ورا و برخی دیگر از ترکیبات گیاهی، به درمان آفت دهان کمک خواهند کرد.
آیا برای آفت دهان به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت بروز آفتهای دهانی معمولی، نیازی به مراجعه مستقیم به پزشک نیست و شما میتوانید با استفاده از روشهای درمان خانگی آفت دهان، نسبت به رفع آن اقدام کنید. اما در صورتی که تعداد آفتها زیاد شده و روند رو به بهبودی پس از مصرف داروی گیاهی آغاز نشد، بهتر است حتما به پزشک به ویژه دندانپزشک مراجعه داشته باشید.
در گذشته که درمانهای گیاهی و تاثیرات بینظیر آنها برای تسکین و درمان هنوز ناشناخته بود، برای درمان آفت دهان از برخی آنتیبیوتیکها مانند تتراسایکلین و دیفنهیدرامین استفاده میشد که البته پزشکان هنوز هم برای درمان آفتهای جدی و عمیق برای درمان از این داروها استفاده میکنند. لازم به ذکر است که بدانید در صورتی که دارای برخی بیماریهای زمینهای و جدی مانند ایدر و یا سرطان هستید، حتما قبل از هر اقدام درمانی از مشاوره پزشک خود کمک بگیرید.
استفاده از آنتیبیوتیک های موجود در منزل برای آفت دهان
استفاده از آنتیبیوتیک برای آفت دهان در شرایطی که منشأ باکتریایی داشته و در مقابل بهبود مقاومت نشان دهند، موثر خواهد بود. البته در نظر داشته باشید که مصرف آنتیبیوتیکها در این شرایط معمولا اثر دراز مدت نداشته و از تشکیل دوباره آفت جلوگیری نخواهند کرد.
سوالات رایج
آفت دهان در بارداری به صورت معمول خطری در پی ندارد، اما در صورتی که بسیار تکرار شده و مزمن گردد؛ منشأ باکتریایی داشته و باید حتما به پزشک مراجعه شود.
دقت داشته باشید که به طور معمول آفت دهان، نشانهای از ایدز به حساب نمیآید؛ اما اگر تکرار آن زیاد بوده و در هفته و ماه مجدد چندین بار بروز پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
آفت دهان در شرایط معمول خطرناک نیست، اما در صورتی که مزمن گشته و درمانپذیری سختی داشته باشد؛ باید آن را به عنوان یک ریسک فاکتور در نظر گرفته و حتما به پزشک معالج مراجعه داشته باشید.
سخن پایانی
شما چه تجربهای در خصوص آفتهای دهانی دارید و معمولا چطور نسبت به درمان و رفع این موارد کمک میکنید؟ درمانهای خانگی و درمان گیاهی آفت دهان که تجربه مثبتی از آن داشتهاید، شامل چه مواردی میشود؟ تجربیات و ایدههای خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران وبلاگ داروپلاس در میان بگذارید.