- نقد و بررسی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
کمک به بهبود هپاتیت C، B، A، کمک به بهبود کبد چرب، سیروز کبدی و یرقان، القای بازسازی کبد: سیلیمارین با تحریک سنتز DNA پلی مراز A و RNA پلی مراز سبب افزایش سنتز DNA وریبوزوم ها و در نتیجه افزایش تولید پروتئین و تولید سلول های جدید کبدی می گردد.
همچنین سبب مهار بیان فاکتور نسخه بردار NF- KB می شود. شایان ذکر است که این افزایش سنتز در بافت آسیب دیده صورت می گیرد و تأثیری در میزان سنتز DNA و پروتئین در سلول های بدخیم ندارد. اثرات ضد التهابی با توجه به اینکه مزمن شدن التهاب سبب مرگ سلولی و فیبروز می گردد، سیلیمارین با مکانیسم های زیر از این روند جلوگیری می کند: سیلیمارین سبب تثبیت غشای سلولی به ویژه در Mast cell شده، همچنین از سنتز آنزیم 5- لیپواکسیژناز جلوگیری کرده و سبب کاهش سنتز TNF- a و پروستاگلاندین می شود.
از طرف دیگر با مهار عملکرد سلول های کوپفر کبدی از جمله کاهش تولید نیتریک اکسید NO و کاهش سنتز لکوترین ها به ویژه لکوترین B4 سبب کاهش التهاب در کبد می شود.
اثرات ضد فیبروتیکی: سیلی بین موجود در گیاه ماریتیغال سبب کاهش سنتز سلول های ستاره ای کبد و در نتیجه کاهش میوفیبروبلاست شده و از فیبروز جلوگیری می کند. اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی: سیلیمارین به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، القا آپپتوز سلولی در سلول های سرطانی و مهار چرخه تقسیم سلولی در این سلول ها سبب بهبود سرطان های مثانه، پروستات، پوست، سینه، ریه، صفرا، تخمدان و کولون می گردد.
جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا و بهبود سوءهاضمه: سیلیمارین با افزایش حلالیت و جریان صفرا احتمال ابتلا به سنگ صفرا را کاهش داده و با افزایش ترشح صفرا به روده کوچک علاوه بر تسهیل خروج سنگ، سبب بهبود عمل هضم و جلوگیری از سوءهاضمه می گردد.